söndag 6 maj 2012

Operation nytt vardagsrum!

Operation nytt vardagsrum!

Vi är ganska påhittiga gör-det-själv'are och när vi bestämmer oss för något så är det ofta ganska snabba ryck som gäller :)

När vi flyttade in i lägenheten så visste vi inte riktigt hur vi ville ha det så vi gjorde bara något att bo i så länge. Eftersom vi skulle få Leon samma månad så var inte lägenheten det viktigaste.
Men nu har vi bott och boat in oss i snart två år, och vi har hittills målat om köket, byggt nya skåp och planerat för mer bänkyta istället för matplatsen som ändå är alldeles för trång och gjort att vi äter alla våra måltider vid vårt stora matbord i vår vardagsrum.

Sen har vi byggt oss en specialbyggd säng fullproppad med förvaring och den höjd på säng som vi alltid velat ha.

Efter det var det arbetsrummets tur för makeover. Det blev totalt annorlunda. Arbetsborden fick slipning och färg. Om-möblering och lite nya möbler. Sjukt nöjd!

Sen fick jag den briljanta idéen att vi faktiskt kunde göra i ordning min gamla klädkammare till en liten mysplats till leon. Sagt och gjort och nu sover leon där sen några veckor tillbaka.

Nu häromdagen bestämde vi oss för att vi skulle ta tag i väggarna i vardagsrum och hall. Vardagsrummet har en lattefärgad tapet som jag aldrig riktigt har gillat, det har gjort det stora rummet mörkt och tråkigt. Sen har vi enbart haft svarta möbler där inne och det gör inte saken bättre. Efter att vi gjorde om i arbetsrummet och det nu enbart består av vita möbler, så kände vi nu att det är mer så vi vill ha. Det är ljust, känns lätt och luftigt. Vita väggar kommer det bli i helgen!

I förrgår bestämde vi oss för att vi ska bygga vår nya möbel till vardagsrummet, så vi började skissa. Igår kom vi överrens och började räkna på vad det skulle kosta, samtidigt som vi la ut våra nuvarande möbler på blocket.
1h senare var hälften av möblerna borta, ett par timmar till så var resten borta, typ :) YEJ!
Snabba ryck och vi gillart!

Glömde ta före-bild som så ofta så jag fick leta länge tills jag hittade en som visade den väggen, en bild från en bebisträff förra året :)
 hälften av möblerna påväg ut! leon är bästa hjälpredan man kan tänka sig, dammtorkar alla möblerna.
 och lite till ;) vi känner att det är lite kalt just nu... men vi får överleva i någon vecka :)



1 kommentar:

F sa...

ojoj här händer det grejer :) härligt! ska bli spännande att se resultatet.

tack för titten och välkommen tillbaka :)