måndag 19 december 2011

dags igen för hemmabygge!

det liksom kliar i fingrarna på oss när en av oss kommit på en idé och när den andra hoppar på så går det fort.. mycket ritningar, planering, lösningar och alternativa lösningar..

1: vi har ett klädkaos som inte är av denna värld = behöver mer klädförvaring.
2: vi (jag) ogillar vår säng (malmsäng) den är för låg och har vass kant, fick ont i knäna när jag var gravid för det var tungt att resa sig upp ur sängen och eftersom vi planerat att jag ska vara gravid några gånger till så går det bort.
3: vill ha en hög mysig säng.

vi älskar förvaring i vårat hem.
cleant + gammalt i snygg mix :) malm och expedit får stå för de clean'a förvaringarna och loppis- och second hand-fynd för det gamla.
Min bästa hemmafixare har byggt bokhyllor, vägghyllor, skåp, klädhängare och lite fler hyllor. och ändå behöver vi MER! :) Aldrig att vi skulle erkänna att vi har för mycket prylar.. eller, jo kanske :)

Tillbaka till det vi har på agendan. Säng!
BILLIGT ska det också vara när vi ska hemmabyggfixa, det får inte kosta mer än om vi skulle köpa en liknande färdig grej och får inte kompromissa för mycket med illusionen :)

Så nu har vi fyndat snorbilliga (heter det när det är ännu mindre än halva nypriset) förvaringsmöbler, i serien malm, nu ni, det blir spännande när det blir klart kan jag säga.

Nu kommer sängen bli något högre än ursprungsplanen, men vårat alternativ till malm var expedit och då hade det blivit för lågt och för lite förvaring, så man får försöka kompromissa. Jag antar att man vänjer sig. Hurvida jobbigt det kommer bli att ta sig upp i sängen som gravid (då det var en av anledningarna att den skulle bli högre) får tiden utvisa och då får vi komma på en bra lösning då. :) ner kommer man alltid ;) och med en pall kommer man ju lätt upp ;)

1 kommentar:

Louise sa...

http://lollloo.blogspot.com/2010/06/my-very-own-bed.html

hihi, va kul att fler kommer upp med samma tankar och idéer! det kommer bli hur bra som helst, men en pall för att komma upp är nog att rekommendera =)

kram o lycka till med byggandet!

tack för titten och välkommen tillbaka :)